lunes, 21 de marzo de 2011

Exercicis sobre els ecosistemes terrestres.

Escriu informació sobre els ecosistemes terrestres de clima càlid (biòtop i biocenosi) i posa un vídeo on es puguin apreciar algunes de les seves característiques o espècies que hi habiten.
Bosc equatorial: Precipitacions abundants i temperatures elevades al llarg de tot l'any. Hi abunden els insectes, i s'hi poden trobar anacondes o jaguars. Factors biòtics--> L'ecuador de la terra. Factors biocenosis--> els animals que hi habiten a aquest factor.



Bosc tropical: Precipitacions irregulars. Amb una estació humida, i una càlida, i una altra de seca i freda. Hi viu una gran diversitat d'insectes. Factors biòtics--> el voltant de l'ecuador i sobretot allà. Factors biocenosis--> Els insectes i èssers vius que hi hàbiten.





La sabana: Temperatures altes i amb variacions poc importants al llarg de l'any. Els mamífers més importants són la gasela o el búfal. Factors biòtics--> El clima tan càlid de aquest lloc, tan particular. Factors biocenosis--> Els animals adaptats a aquestes temperatures.



Desert càlid: Clima molt sec amb escasetat de precipitacions. Hi ha animals com ara camells. Factors biòtics--> El clima més sec del planeta terra. Factors biocenosis--> Els animals adaptats a el clima i les temperatures.