martes, 18 de enero de 2011

Exercicis sobre la reproducció asexual i sexual en els animals.

1. Explica amb les teves paraules les diferències entre reproducció sexual i asexual.
La reproducció asexual en els animals és un procés de reproducció en el que només intervenen dos individus com és el cas de algunes plantes, els bacteris... Les característiques de la reproducció asexual són:
- Que només és necessita un sol individu, no fan falta gàmetes.
- Que el fill és una rèplica exacta de la mare, són idèntics.
La reproducció sexual en els animals és un procñes de reproducció en el que intervenen un mínim de dos individus, com es el cas de les persones o el de qualsevol mamífer. Es diferencia de la reproducció asexual en que:
- Els fills són una barreja del pare i la mare.
- Que fan falta dos o més individus, i també que tenen en el cas dels homes testicles amb els seus espermatozous, i en el cas de les dones ovaris amb els seus òvuls.
 

Reproducció sexual i asexual en els animals.

2. Posa tres exemples d'animals amb diformisme sexual i tres d'animals sense.
Animals amb diformisme sexual:
Les persones, que sóm diferents els mascles de les famelles, els cèrvols, que els mascles tenen banyes i les famelles no, i els lleons, que els mascles tenen pel i les famelles no.
Animals sense diformisme sexual:
Els gats, els gossos i els ratolins no tenen diformisme sexual, perquè si no mirem l'aparell reproductor no sabem si es mascle o famella.

3. Que vol dir que un animal és hermafrodita? La majoria d'animals presenten aquesta característica? Quin regne dels éssers vius ho presenta molt sovint?
Un animal és hermafrodita quan pot ser tant mascle com famella a l'hora, depen si l'espècie necessita més mascles o femelles. La majoria d'èssers vius no presenten aquesta característica. Normalment ho presenten el regne dels insectes, per exemple també el cargol.
 
cargol.

 

miércoles, 12 de enero de 2011

Tema IV: La reproducció. Exercicis sobre la reproducció i el cicle vital.

1. Quines són les diferències entre la reproducció asexual i la reproducció sexual? Posa exemples.

La reproducció asexual és un procediment comú en organismes unicel·lulars, però en els animals és poc freqüent i queda limitat als més senzills i menys evolucionats, mentre que la reproducció sexual en els animals al que hi participin dos individus de sexe diferent, el mascle i la femella, cadascun dels quals aporta una o diverses cèl·lules sexuals o gàmetes.
Reproducció asexual.



Reproducció sexual.










2. Fixa't en el següent vídeo. Quin tipus de reproducció pots observar?. Justifica la teva resposta.
El tipus de reproducció del video es una reproducció asexual, perquè només intervé un individu, i a partir d'aquest individu es creen més bacteris.
3. Busca algun exemple de reproducció asexual en animals. Creus que és el mecanisme més adient per reproduir-se en el cas dels animals? Per què?
Un insecte com per exemple l'Escissió. Es una reproducció asexual, crec que no és el mecanisme més adient per reproduir-se en el cas dels animals perquè es millor amb dos individus, com es el cas de l'elefant.
Esicissió.